Oferta laboratorium chemii spożywczej
Zakres badań wykonywanych w Laboratorium Chemii Spożywczej:
Produkty spożywcze:
• wartość energetyczna*
• zawartość tłuszczu*
• zawartość kwasów tłuszczowych nasyconych*
• zawartość węglowodanów*
• zawartość cukrów ogółem*
• zawartość białka*
• zawartość soli*
• zawartość błonnika*
• sucha masa (zawartość wody)
• zawartość popiołu
* parametry wymagane na etykietę
Woda i ścieki:
• indeks oleju mineralnego (GC-FID)
• stężenie pierwiastków: Glin, Arsen, Bor, Bar, Kadm, Kobalt, Chrom, Miedź, Żelazo, Mangan, Molibden, Nikiel, Ołów, Stront, Wanad, Cynk, Wapń, Magnez, Sód, Potas (ICP-OES)
Paliwa stałe: biomasa stała - biopaliwo stałe (pellet, zrębka):
• ciepło spalania
• wartość opałowa
• zawartość popiołu
• zawartość wilgoci
• zawartość węgla
• zawartość wodoru
• zawartość azotu
• zawartość siarki
Badania wykonywane są zgodnie z udokumentowanymi metodami
spełniającymi wymagania klienta, norm i przepisów prawnych,
z zachowaniem zasad dobrej praktyki profesjonalnej.