Ikona dostępności
PWSZ - Uczelnia Liderów, Orzeł Edukacji COVID19

Wyszukaj na stronie
Menu

Biblioteka

Konkurs fotograficzny „W czasie pandemii daj się przyłapać na… czytaniu”

Konkurs fotograficzny „W czasie pandemii daj się przyłapać na… czytaniu”

16.04.2021 r.

Biblioteka, w zawiązku ze zbliżającym się Światowym Dniem Książki i Praw Autorskich, ogłasza konkurs fotograficzny „W czasie pandemii daj się przyłapać na… czytaniu”.

W tym trudnym dla nas okresie warto oderwać się od komputerów i wybrać się na fotołowy - przyłapać  kogoś na… czytaniu i zrobić mu zdjęcie. Konkurs skierowany jest do uczniów szkół podstawowych klas VI-VIII oraz uczniów szkół średnich klas I-IV i rozstrzygnięty będzie w dwóch kategoriach. Autorzy trzech najciekawszych i najoryginalniejszych zdjęć, z każdej kategorii,  wygrywają atrakcyjne nagrody. 

Szkolenie z zasad wyszukiwania literatury do pracy dyplomowej dla studentów semestru VI Wydziału Politechnicznego

Szkolenie z zasad wyszukiwania literatury do pracy dyplomowej dla studentów semestru VI Wydziału Politechnicznego

08.04.2021 r.

Zapraszamy studentów semestru VI Wydziału Politechnicznego na szkolenie z zasad wyszukiwania literatury do pracy dyplomowej. Szkolenie odbędzie się online za pośrednictwem platformy TEAMS. Do wyboru są trzy terminy: 

10 kwietnia (sobota) - godz. 8.00-9.30

lub 16 kwietnia (piątek) - godz. 8.00-9.30

lub 19 kwietnia (poniedziałek) 15.00-16.30.

Szkolenia online z baz ScienceDirect i Scopus

Szkolenia online z baz ScienceDirect i Scopus

07.04.2021 r.

Zachęcamy do wzięcia udziału w serii szkoleń online (od 8 kwietnia do 1 czerwca 2021 r.) z obsługi i możliwości baz ScienceDirect i Scopus, organizowanych przez wydawcę - Elsevier. Do obu baz posiadamy dostęp. Szkolenia są bezpłatne i dostępne dla każdego, wymagają tylko wcześniejszego zarejestrowania. Webinaria będą prowadzone w języku polskim. Lista proponowanych szkoleń dostępna poniżej.

Testowy dostęp do 3. baz medycznych

Testowy dostęp do 3. baz medycznych

07.04.2021 r.

Zapraszamy studentów i pracowników kierunków medycznych do testowania 3. baz: CINAHL with Full Text, Nursing Reference Center Plus, Nutrition Reference Center z zakresu nauk medycznych i pokrewnych, udostępnianych na platformie EBSCOhost. Bazy dostępne będą do 5 czerwca 2021 r. Szczegóły dostępne poniżej.

Bezpłatne, otwarte szkolenia z baz EBSCO. Zapraszamy studentów i wykładowców

Bezpłatne, otwarte szkolenia z baz EBSCO. Zapraszamy studentów i wykładowców

06.04.2021 r.

Szanowni Państwo, zachęcamy do udziału w bezpłatnych i otwartych szkoleniach on-line, organizowanych przez firmę EBSCO, dotyczących zasobów i obsługi baz danych. Nasza Biblioteka zapewnia dostęp do 22. wielodziedzinowych baz danych na platformie EBSCOhost i warto zgłębić o nich wiedzę i nabrać pewności w poruszaniu się po ich zasobach. Chętni, do udziału w szkoleniach, proszeni są o wcześniejsza rejestrację (wymagane jest podanie: imienia i nazwiska, e-maila i nazwy Uczelni). Lista proponowanych szkoleń i wszelkie szczegóły poniżej. 

Dostęp do około 1700 e-booków w bazie IBUK libra, w tym także nowości z zakresu medycyny

Dostęp do około 1700 e-booków w bazie IBUK libra, w tym także nowości z zakresu medycyny

02.03.2021 r.

Dobra wiadomość dla studentów kierunków medycznych!

Wydział Ochrony Zdrowia
Wydział
Ochrony Zdrowia
Wydział Humanistyczno-Ekonomiczny
Wydział
Humanistyczno-Ekonomiczny
Wydział Politechniczny
Wydział
Politechniczny
Biblioteka
Wydawnictwo
Studium Języków Obcych, WFiS
Biuro karier
Erasmus+
Centrum Transferu Technologii
Studia podyplomowe
Projekty i współpraca
Dom Studenta / Bursa Szkolna
Akademicki Związek Sportowy
AZS - Szkoła Policealna nr 4
Uniwersytet Dziecięcy
Pracownik
Media
Usługi

Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. prof. Edwarda F. Szczepanika w Suwałkach
ul. Teofila Noniewicza 10, 16-400 Suwałki

Powrót na górę strony

Realizacja: Zdzislowicz.pl - Strony WWW Warszawa

Copyright © PWSZ w Suwałkach
Deklaracja dostępności

Tel.: 87 562 84 32, fax: 87 562 84 55
Adres e-mail: sekretariat@pwsz.suwalki.pl

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Zamknij